Spring til indhold

Elstrup - Elstrupskov Landsbylaug

Udflugt for de ældre i Elstrup-Elstrupskov

Der var rigtig god tilslutning til udflugten for de ældre. Humøret var højt, solen strålede og bussens aircondition fungerede perfekt. Kort før bussen atter nåede Elstrup, greb Hans Fogt mikrofonen. Han ville gerne sige tak for den dejlige dag og beskrev på bedste vis dagens oplevelser. Bagefter blev han opfordret til at sætte sine ord på papir til brug for hjemmesiden, så alle kunne læse om, hvordan dagen var gået. Opfordringen blev positivt modtaget og her er så den meget fine beskrivelse fra Bente og Hans Fogt:

Landsbylauget havde inviteret de ældre i byen på udflugt til Friedrichstadt. Den 2. juli kl. 10 blev vi hentet næsten ved døren af bus med Leif som chauffør. Kort efter afgangen bød Gretel velkommen og derefter sang vi, passende til lejligheden ”Dagen i dag er din min ven”. Så blev der serveret kaffe, hjemmebagte boller og en lille skarp dertil. På resten af turen kunne vi få øl og vand efter behov. Vædskebalancen skulle jo holdes i den varme, ca. 32 gr. Undervejs læste Annelene et par humoristiske digte på alsisk fra digtsamlingen ”Mæ en Fiæ i e Aas” af Wilhelm Deichgräber, udgivet af Alsingergildet til jul sidste år.

Kl. 12 holdt vi for døren til Hotel Holsteinisches Haus, hvor vi skulle spise. Menuen var svineschnitzel med 2 slags kartofler, sovs og grønsager og desserten var is.

Efter middagen blev der tid til en kort bytur på egen hånd inden sejlturen på kanalerne. Vi havde en dansktalende guide med, som fortalte om husene, broerne og byens historie.

Efter sejlturen fik vi kaffe, marmorkage og lagkage, som nok må have været byens største og højeste kage.

Nu gik det hjemad og chauffør Leif havde en overraskelse i ærmet til os. I stedet for samme vej tilbage kørte vi op langs vestkysten for at se den pragtfulde natur og det rige fugleliv, som er langs digerne. Leif fortalte levende om skæbner fra egnen og de forskellige kog, mens bylauget omhyggeligt sørgede for, at væskebalancen var i orden. Annelene sluttede turen af med endnu et par digte på alsisk.

Vi vil gerne sige tak til vores energiske og initiativrige landsbylaug for den gode og fuldstændig gratis udflugt. Kun de kolde drikke og de små skarpe skulle vi betale lidt for.

Bente og Hans Fogt, Elstrup Overby 8A

Del på Facebook