Spring til indhold

Elstrup - Elstrupskov Landsbylaug

Tag en stafet for livet

– og støt arbejdet i Kræftens Bekæmpelse

Lørdag den 4. og søndag den 5. september arrangerer Kræftens Bekæmpelse i Sønderborg “Stafet for Livet”. Stafetten foregår på Ringriderpladsen og går ud på, at så mange hold som muligt holder en stafet i gang på pladsen i 22 timer. Man kan gå eller løbe efter evne og behag. Hver deltager betaler 100 kr. for at være med og støtter på den måde økonomisk arbejdet i Kræftens Bekæmpelse. Nok så vigtigt er måske, at man med sin deltagelse også moralsk og psykologisk støtter kræftramte i området.
– Stafetten handler om at være sammen og glæde sig over livet, siger formand for Kræftens Bekæmpelse i Sønderborg, Birgitte Uldall.
 
Grib fat i dine kolleger, familien, vennerne eller naboerne og tilmeld et hold. De, der har været med tidligere, fortæller om en stor oplevelse, der styrker fællesskabet, giver tid til eftertanke og samtidig støtter forskning, patientstøtte og forebyggelse via Kræftens Bekæmpelse.
 
Stafetten begynder kl. 13 lørdag og slutter søndag kl. 11. Lørdag aften kl. 21 suspenderes stafetten kortvarigt for at give plads til en ceremoni, hvor der tændes levende lys i dekorerede papirsposer. Poserne købes, og man kan dekorere dem efter behov og med navne på dem, man ønsker at mindes eller støtte i kampen mod kræft. Forskningsminister Charlotte Sahl-Madsen taler i år i forbindelse med lysceremonien.
 
Arrangørerne anbefaler, at man er minimum ti på holdet, som på skift går eller løber rundt på pladsen. De, der ikke er i gang, kan hygge sig eller kigge på og deltage i de mange aktiviteter, der sideløbende foregår på pladsen.
Arrangementet begynder på Rådhustorvet, hvorfra alle går til Ringriderpladsen. Her indledes med en fighterrunde, hvor alle deltagerne er mennesker, som enten har eller har haft kræft.
 
Blandt aktiviteterne på pladsen er en præmieret udstilling af fotograf Signe Perrod, Augustenborg, hvor motiverne er kræftramte børn. Man kan også komme ud af køre i gamle Corvette-biler, som der udstilles omkring 15 af. Der bliver fodboldturnering, ansigtsmaling, informationsboder og meget andet.
 
Sidste år deltog 21 hold, og håbet er, at endnu flere vil deltage i år. Foreløbig er 12 hold tilmeldt. Du kan tilmelde dig og dit hold på mail marianne.rosenqvist@mail.dk eller tlf. 2870 2173 (Marianne Rosenqvist). Man kan se mere om arrangementet på www.stafetforlivet.dk og også tilmelde hold der, under Sønderborg, hvilket vil være det nemmeste.

Del på Facebook