Spring til indhold

Elstrup - Elstrupskov Landsbylaug

Debatindlæg om hastigheden igennem Elstrup

Forleden “brød” jeg ind i laugets bestyrelsesmøde og gav medlemmerne en opsang for ikke at have gjort noget ved trafiksituationen i Elstrup.

Det er jeg god til, men adressen var forkert, og det beder jeg bestyrelsen undskylde.

Min frustration og desperation kom af småbørn, der tuller op ad Skadebjergvej mod Fladbækvej uden overhovedet at se efter trafikken, og vi ved alle, hvordan den er. Børnene har alt for travlt med alt muligt andet.
De er børn, og vi har rigtigt mange af dem for tiden.
Ja, folk kører for hurtigt gennem Elstrup, men vi kan jo (desværre) ikke  lægge partisansøm ud. Og det var jo rigtigt, det lille forsigtige pip der lød fra den anden side af bestyrelsesbordet: “Det er jo også forældrenes skyld”.

Men der skal asfalt til inliners og løbehjul med små hjul. Børnene skal også kunne komme frem og tilbage mellem hjem og venner – og små børn er ikke trafiksikre overhovedet.
Det er imidlertid er ikke kun småbørneforældrene, der skal på banen. Det er også forældre til de unge. Det er ikke en menneskeret af have en knallert, der kan køre 70km/t. Det er heller ikke en menneskeret at overtræde færdselslovene. Der er en grund til, at biler er spækket med sikkerhedsudstyr. Rammer man et hul i vejbanen, ryger man ud over styret, og så kan man have den bedste styrthjelm på – man knækker nakken ved sammenstødet med Moder Jord.

Sidst men ikke mindst er her også en opsang til os voksne, for vi kører for hurtigt og har ikke altid opmærksomheden rettet mod vore medtrafikanter i alle aldre, ja hermed et lille hip til os mobilsnakkende chauffører.

Jeg har ikke universalløsningen, jeg kan ikke gøre os alle til engle, men sammen kan vi gøre noget. Vi ved jo godt, at børn, der kommer fra Skadebjergvej og skal ned af Fladbækvej ikke cykler op til krydset, ikke standser og ikke går over Nederby, før de cykler videre ned ad Fladbækvej.

De ved godt, at det skal de, men det husker man ikke altid lige, når man ikke er så stor.

– Og så kommer der lige nogle landevejscyklister om hjørnet, en knallert der er blevet “justeret” bare lidt, en bilist der lige skal have aftalt de sidste ting om middagen i aften, eller en lille gut/glut på løbehjul, som er kommet i tanke om noget meget vigtigt, han/hun skal fortælle mor. 

Jeg tænkte, at vi måske bare skulle mindes om, at der er sårbare trafikanter på vejen, så vi kunne slippe med at sætte en håndfuld skilte op, men jeg er bange for, at den eneste løsning er flere bump – av! det gjorde ondt, på mine støddæmpere, der har nogle år på bagen; på gyldevognen der skvulper; på traktorerne, der laver jordskælv, når de lander igen efter bumpet, på erhvervschaufførens diskusprolaps (han kommer dog ikke så tit), men jeg kan ikke se andre løsninger: Et nyt bump på hver side af krydset Skadebjergvej/Fladbækvej.

Jeg ved, at der er mange argumenter imod, men der er flere for.

Og – endnu en gang: Undskyld til bestyrelsen, den skal ikke føle skyld over noget, den alene ikke kan gøre ret meget ved.

Jette Andersen
Skadebjergvej 1, Elstrup
6430 Nordborg
mobil: 61313607

PS Citat fra Netdoktor: En tommelfingerregel siger, at børn først i 10-12 års alderen har højden og erfaringen til at overskue trafikken i så høj grad, at de kan færdes på egen hånd i trafikken.

Alle er velkommen til at kommentere eller debatere indlægget. Dette gøres ved at trykke på linket “Kommentarer” lige under overskriften. Web-masteren

Del på Facebook